Geschiedenis

Bort de Graaf Koel- en Klimaattechniek bv is in 1984 opgericht door de naamgever van dit bedrijf. Op het hoogtepunt van de recessie besloot Bort de Graaf dat het tijd was zelfstandig te worden. Hij startte een koeltechnisch bedrijf in zijn geboortedorp Bunschoten-Spakenburg. Slechts gewapend met een oude oranje Volkswagenbus en een koffer met gereedschap stortte hij zich vol optimisme in het avontuur.

Kennis en kunde moest eerst bewezen worden bij potentiële klanten. Toch wist Bort de Graaf al snel voet aan de grond te krijgen in Bunschoten-Spakenburg en omgeving. De klantenkring groeide gestaag. Tegenwoordig zijn we behalve in heel Nederland ook actief in Marokko, België en Duitsland.

In 30 jaar is Bort de Graaf Koel- en Klimaattechniek bv uitgegroeid tot een gerenommeerde speler op de Nederlandse koude- en klimaattechniek markt. Het bedrijf bestaat uit een team van ervaren, gemotiveerde en betrokken werknemers (waaronder zijn twee zoons Jacob en Henk). Samen met zorgvuldig geselecteerde onderaannemers, waarmee al jarenlang wordt samengewerkt, worden grote maar ook kleine projecten met succes uitgevoerd (zie referenties).

Terug in de tijd? Lees hieronder het artikel over de start van Bort de Graaf Koel- en Klimaattechniek bv in de Spakenburgse krant van 1984!

Artikel start Bort de Graaf Koel- en Klimaattechniek in 1984